Slide 001 Slide 002 Logo
O Nama

Krunska rakija se proizvodi u kosjerskom kraju koji je još u doba stare Jugoslavije važio za kraj u kom se pravi najbolja rakija.Tradicija pečenja rakije, u porodici Damjanović, duga je više od jednog veka. Porodičnu tradiciju nastavio je i Milan Damjanović koji je recept za pečenje naučio od svog oca Miloja, a on od svojih predaka. Recept za čuvenu šljivovicu prenosio se sa kolena na koleno u porodici Damjanović. Pečenju rakije se u ovoj porodici uvek pridavao veliki značaj. Tako je Miloje Damjanović i odlučio da ovu višedecenijsku tradiciju nastavi i da svoju rakiju ponudi na tržištu.
 
Destilerija se nalazi u selu Gajevi, nadomak Kosjerića, na porodičnom imanju Damjanovića. Ko je jednom dolazio u ovaj kraj morao je primetiti da je šljiva, jedna od najzastupljenijih voćki.

Tradiciju nastavlja sin Milan. U proizvodnji rakije koristi stari porodični recept, ali prihvata i savete tehnologa čuvenih u ovoj oblasti. Porodica Damjanović neguje tradiciju, ali i usavršava svoje proizvode i prilagođavaja ih potrebama savremenog potrošačkog društva.
Krunska rakija danas ima tri  vrste voćnih rakija: šljivu, kajsiju i dunju. Sve tri vrste dobitnice su više nagrada za kvalitet. Takođe, Krunska rakija se  pored konstantnog kvaliteta svojih proizvoda, na tržištu izdvaja i karakterističnim modernom pakovanju .
U procesu proizvodnje koristimo isključivo voće iz Zapadne Srbije, a šljivu samo iz kosjerskog kraja.

Krunska se može kupiti u mnogim trgovinskim lancima širom zemlje. Pije se u poznatim hotelima, restoranima, čuvenim kafanama Srbije. Posebno smo ponosni na našu dugogodišnju saradnju sa Hotelom “Palisad” na Zlatiboru i Drvengradom na Mokroj Gori .
Krunsku rakiju izvozimo i u Australiju, Austriju, Francusku , Brisel..

Krunska rakija dobitnik je mnogih nagrada:

Novosadski sajam 

Rakija fest Beograd

Žestival Uzice

Naruči proizvod
Proizvod: O Nama
Cena: dinara